Neo geeft MainNet update bericht, het verhogen van de gratis GAS-limiet ter voorbereiding op Flamingo

Neo Global Development (NGD) heeft een nieuwe versie van de core Neo2 node client, neo-cli v2.12.0, aangekondigd. De nieuwe update verandert het mechanisme van de transactieprioriteit, de gratis GAS-korting en de limiet van de blokgrootte.

De update zal worden uitgevoerd door consensus node operators op het Neo2 MainNet tussen 8-11 AM (UTC) op 20 september 2020. Gedurende deze periode kan het netwerk enige instabiliteit vertonen. De bijgevoegde protocolwijzigingen zullen op blokhoogte 6.200.000 in werking treden; de nodeoperators worden aangespoord om de upgrade uit te voeren voordat dit gebeurt.

De primaire wijziging in v2.12.0 is een verhoging van de gratis GAS-korting op de systeemkosten. Deze kosten worden meestal betaald bij het uitrollen of het inroepen van slimme contracten. De huidige 10 GAS-korting stijgt naar 50 in de nieuwe update.

Bestaande contracten zijn ontworpen om te werken met minder dan 10 GAS-waarde voor berekeningen door knooppunten. Dit maakt het mogelijk om efficiënte contracten gratis uit te voeren, maar Bitcoin Lifestyle het te duur om complexere logica op te nemen.

De verhoging naar 50 komt tegemoet aan het aankomende Flamingo DeFi-platform. Sommige van de modules, zoals de geautomatiseerde market maker, hebben hoge rekenkundige eisen. Andere contracten op Neo kunnen ook profiteren van een verhoogde toegang tot de netwerkbronnen.

De update verlaagt ook het maximum aantal transacties per blok van 500 naar 200, voor zowel gratis als betaalde transacties. Deze wijziging moet bijdragen aan de stabiliteit van het netwerk door een verwachte toename van de contractuitvoeringstijd te compenseren.

Tot slot introduceert neo-cli v2.12.0 ook een prioritaire biedingsmodus voor transacties. Het zal mogelijk zijn voor blokken om tot 200 transacties (voorbij de vorige limiet van 20) te vullen zonder dat er netwerkkosten worden betaald. De wijzigingen in het prioriteitsmechanisme zorgen er echter voor dat de transacties voorrang krijgen ten opzichte van de betaalde vergoeding.

Als de netwerkactiviteit toeneemt tot het punt dat de blokken vaak tot 200 worden gevuld, zullen gebruikers dus transactievergoedingen (minimaal 0,001 GAS) moeten gaan toevoegen om de waarschijnlijkheid te verhogen dat ze in het volgende blok worden verwerkt.

Neo geeft MainNet update bericht, het verhogen van de gratis GAS-limiet ter voorbereiding op Flamingo
Nach oben scrollen